Rijplaten nodig? Wij verhuren, leveren én plaatsen

Heb je rijplaten nodig voor een moeilijk bereikbare werf of voor het tijdelijk verharden van een evenemententerrein? Vertrouw op de totaalservice van JB Construct. Wij verhuren onze rijplaten aan uiterst concurrentiële prijzen. Bovendien bieden wij een complete service voor het leveren en plaatsen met onze eigen kraanwagens. Dankzij onze grote stock kunnen wij snel de rijplaten leveren. Vandaag een probleem op de werf? Morgen liggen de rijplaten waar ze moeten liggen.

Waarom rijplaten?

Moeilijk bereikbare werven omdat ze te drassig en modderig zijn, kunnen heel wat vertragingen in het bouwproces – en bijhorende kosten – veroorzaken. Eén telefoontje naar JB Construct én wij komen langs met de juiste rijplaten om de werf perfect bereikbaar te maken met de nodige rijplaten.

Leveren of onze rijplaten zelf ophalen?

Naast onze all-in service waarbij wij de rijplaten plaatsen en na de verhuurtermijn opnieuw ophalen, kan je ook zelf instaan voor het transport en de plaatsing.

In dat geval kom je op afspraak langs in onze centraal gelegen magazijnen in Lier (provincie Antwerpen). Met onze vorkliften helpen we je graag bij het laden. Na de huurperiode breng je de platen gewoon terug.

Van één dag tot meerder maanden

Wij werken voor het verhuren van onze rijplaten met uiterst flexibele huurformules. Zowel professionele bouwbedrijven, evenementorganisatoren als particulieren zijn welkom voor het huren van één rijplaat tot vele honderden platen. Onze verhuurtermijnen variëren van één dag tot meerdere maanden.

Waar rijplaten plaatsen?

In principe kunnen wij overal rijplaten plaatsen. Wel is er nood aan een vlakke ondergrond voor de vereiste stabiliteit. Alle rijplaten zijn voorzien van hijsogen om te worden geplaatst met hijskettingen. Voor extra veiligheid hebben onze stalen platen afgeronde hoeken.

Verschillende soorten rijplaten

Stalen rijplaten

Afhankelijk van de verwachte last, heb je de keuze uit verschillende types stalen rijplaten. Deze zijn uitermate geschikt om beschadiging aan het wegdek te vermijden, voor de inrichting van terreinen en voor een tijdelijke rijweg voor vrachtvervoer.

  1. Gewone wagens en vrachtwagens: stalen rijplaten van 5 meter lang, en 1 centimeter dik. De breedtes variëren van 1, 1,25 tot 1,5 meter
  2. Voor zeer zware belastingen en drassige grond: rijplaten van zes meter lang, 1,80 meter breed en 1,5 centimeter dik.

Rijplaten staal

Kunststof rijplaten

Daarnaast hebben we ook nog kunststof rijplaten (3 meter lang, 1 meter breed, 2 centimeter dik). Kunststof platen zijn geschikt voor het beschermen van een oprit of de aanleg voor een tijdelijke rijweg voor licht vervoer.

Het anti-slip motief maakt onze kunststof rijplaten ook geschikt als tijdelijk voetpad. Deze platen wegen slechts 58 kilogram per stuk, waardoor ze manueel kunnen worden geplaatst. Je kan ze eenvoudig vervoeren met een aanhangwagen.

Kunststof rijplaten

Houten rijschotten

Onze houten rijschotten zijn perfect voor zeer zware belastingen. Ze plooien of roesten niet, wat ze geschikt maakt voor drassige ondergronden. Onze houten rijschotten zijn 5 meter lang, 1 meter breed, 10 of 20 centimeter dik.

Houten rijschotten

Rijplaten kopen?

Al onze rijplaten zijn ook te koop, al dan niet optioneel voorzien van je eigen bedrijfsinitialen voor identificatie. Deze brengen we aan met onze eigen plasmabrander.

 

Overzicht stalen rijplaten

Type Afmetingen Gewicht
A 500x100x1cm 400kg
B 500x125x1cm 500kg
C 500x150x1,1cm 660kg
D 600x180x1,5cm 1250kg

 

Overzicht kunstof rijplaten

Type Afmetingen Gewicht
E 300x100x2cm 58kg

 

Overzicht houten rijschotten

Type Afmetingen Gewicht
F 500x100x10cm 600kg
G 500x100x20cm 1200kg

 

Download de prijslijst
Download de folder